Együtt mutatkozik be az LG G6 FullVision kijelzője és az új UX 6.0 felhasználói felület

Szerző:

Az LG bemutatja most debütáló G6 okostelefonjának új felhasználói felületét, a UX 6.0-t, melyet kifejezetten a káva nélküli készülék FullVision kijelzőjére fejlesztettek. Az LG G6 5,7 hüvelykes QHD+ (2880×1440) felbontású, 18:9-es arányú kijelzője teljes egészében kitölti a telefon előlapját. Az ergonomikus dizájn jegyében tervezett készülék méreteinek köszönhetően rendkívül kényelmes, és mindenfajta digitális tartalom fogyasztására tökéletes választás.

.

.

.

A telefon új felhasználói felületének köszönhetően kitárulnak a FullVision — vagy „széltől szélig” — kijelző lehetőségei, és számtalan kényelmi funkciót adnak a felhasználók kezébe. Íme a legfontosabbak:

  • Új élmények a tartalom fogyasztásban, legyen szó videókról vagy netes böngészésről.
  • Kiterjesztetett felhasználói élmény a fotózásban, köszönhetően a 18:9-es képarány mellett megnövelt felületnek.
  • Okosan tervezett grafikus felület két, négyzet alakú ablakká osztható képernyővel, a hatékonyabb, produktívabb multitasking jegyében.

.

.

Különleges felhasználói élmények

Az LG G6 FullVision kijelzője új vizuális élményeket ígér a felhasználóknak. A képernyő az előlap felső és alsó részét is tökéletesen kitölti, így hasznos felületekkel bővíti akár netezéshez, akár e-könyvek olvasáshoz. Igazán egyedi élményt nyújt akkor is, ha játszani szeretnénk rajta vagy videót nézni.

Az LG G6 a 18:9-es prémium telefonok új korszakát vezeti fel, amelyben egyre több tartalom — film, applikáció, játék — készül kifejezetten erre a méretarányra optimalizálva. Az új okostelefon arra is képes, hogy a jelenleg 16:9-es formátumban elérhető tartalmakat egyszerűen átalakítsa 18:9-es arányúra.

Kiterjesztett élmények a kamera mellé

A telefon kamerájának továbbfejlesztett felhasználói felülete a 18:9-es képernyő lehetőségeivel élve még több kényelmet és élményt kínál. A kiterjesztett képernyőnek köszönhetően a felhasználó fényképezés közben azonnal szerkesztheti is a fotókat. AZ LG UX 6.0 Square Camera funkciójával a 18:9-es képernyőt két, azonos méretű négyzetre oszthatjuk. Így az Instagramon és más hasonló alkalmazásokban elterjedt 1:1-es arányban is készíthetünk vele fotókat, miközben a szomszédos ablakban a képet szerkesztjük. A Food Mode fényképezési módban az ételfotózáshoz ideális telített, részletgazdag színeket kínáló beállításokat választhatunk, egy külön funkcióval pedig GIF fájlokat készíthetünk fotóinkból, 2-100 db képkocka feldolgozásával.

Multitasking haladóknak

Az LG G6 18:9-es képaránya további lehetőségeket is tartogat a felhasználóknak. Hívás fogadása közben szimultán használhatjuk az üzenetküldő applikációt, vagy a fotógalériát a naptár alkalmazással, de azt is megtehetjük, hogy míg a képernyő egyik felén netezünk, a másikon jegyzetelünk. Négyzet alakú fotóinkból a Collage Wallpare funkció látványos mozaik háttérképeket varázsol, a naptár applikációban pedig a telefon elfordításával a naptárat a bal, napirendünket a jobb oldalra rendezhetjük. A lehetőségek száma szinte végtelen.

„Az LG G6 FullVision megalkotásához a filmipar szakértőitől kaptuk az inspirációt: mélyen osztjuk véleményüket, hogy a digitális korban mind a régi, mind az új mozgóképes tartalmak fogyasztásához a 18:9-es arány a legjobb választás” — mondta Juno Cho, a LG Electronics Mobile Communications Company elnöke. “Nem csupán felkaroltuk ezt a koncepciót, de tovább is gondoltuk, és új szintre emelve okostelefonunk számos funkciójába is beépítettük. Biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink értékelni fogják ezt a sokoldalú hatékonyságot.”

Az UX 6.0 felhasználói felülettel felvértezett LG G6 okostelefont február 26-án mutatják be a barcelonai Mobile World Congress kiállításon.

Vélemény, hozzászólás?