Hogyan használjuk a Samsung Gear VR szemüveget a Google Cardboard alkalmazásokhoz?

Szerző:

kiskepA Samsung ajándék VR sisakjának programválasztéka jelentősen nőtt a kezdetekhez képest, ám a Google Cardboard appokból nagyságrendekkel több áll rendelkezésünkre. Sokakban felmerült az igény, hogy jó lenne a Samsung VR sisakját használni a Cardboardra megjelent programok futtatására. Írásomban két módszert mutatok ennek megoldására.

A művelethez külső programra van szükségünk, mert az Oculus szoftvere minden alkalommal elindul, amikor a VR szemüveget rácsatlakoztatjuk, és ennek működése közben már nem érhetjük el a Cardboard alkalmazást. Kézenfekvő a megoldás, le kell tiltani az Oculus szoftver indulását.

Az első megoldáshoz töltsük le a Package Disabler Pro-t a Google Play-ről. Megvásárlásával nemcsak a Google Cardboardot tudjuk beizzítani, de bármely program háttérben futását is letilthatjuk. A program listájából ki kell választani a Gear VR Service-t és ki kell iktatni.

A második megoldás sokkal egyszerűbb, letöltjük a telefonra „Cardboard Enabler for Gear VR” programot. A program megnyitásakor két piktogramot láthatunk, az egyik a Samsung VR sisaké, a másik a Google Cardboard-é, amelyikre rányomunk, azt a szoftveres környezetet használhatjuk sisakunkkal.

Ennek a módszernek óriási előnye a súgójában található információ, amelynek segítségével be tudjuk kapcsolni a Samsung VR szemüveg tapipadját, így vezérelhetővé válik a Google Cardboard alkalmazás, és nem lesz szükség külső bluetooth-os távvezérlőre. Érdemes a Samsung VR tulajdonosoknak egy kis kirándulást tenniük a Google Cardboard világába, hogy összehasonlíthassák a két VR rendszert.

1 hozzászólás a cikkhez

  1. PDA Fan Club szerint:

    Hogyan használjuk a Samsung Gear VR szemüveget a Google Cardboard alkalmazásokhoz? https://t.co/6UQMTvAUfg

Vélemény, hozzászólás?