A Samsung 5,5 hüvelykes 4K UHD AMOLED kijelzőt mutatott be

Szerző:

kiskepA mai kijelzők felbontás növelési versenye csak akkor nyer értelmet, ha az a Virtuális Valóság megjelenítésének javulását szolgálja. A Samsung ezért mutatta be legújabb fejlesztését, az UHD telefonos kijelzőt.

Aki egyszer is kipróbálta a VR technológia legújabb vívmányait, az tudja, hogy különleges élményt tudnak nyújtani a virtuális sisakok.  Sajnos gyenge pontja ezeknek a készülékeknek a felbontás. A Samsung Gear VR sisakba dugott telefonok 2540×1440 pixeles felbontása sem elegendő a tökéletes megjelenítéshez. A VR sisakba szerelt lencsék felnagyítják a kijelző pixeleit, így létrejön a „szúnyogháló” effekt, vagyis olyan a megjelenített tartalom, mintha szúnyoghálón át néznénk azt. Ezen csak egyetlen megoldás segít, a felbontás növelése, amit meg is lépett a Samsung. San Franciscóban a Display Week konferencián mutatták be következő generációs 4K(3840×2160) felbontású kijelzőjüket, ami  44,7%-os pixelsűrűség növekedést eredményez.

VR-cikkbe Az eddigi  4-500 ppi helyett már 806 ppi-vel virítanak. Egyetlen vetélytárs akad a piacon, mégpedig a Sony, aki képes volt UHD kijelzőt gyártani telefonjához, amely viszont IPS kijelző, ellentétben a Samsung AMOLED-jével. Több sajtóorgánumban is felröppent a hír, hogy a nemsokára megjelenő Samsung Galaxy Note 6 már 4K kijelzővel érkezik. A Samsung képviselői erőteljesen hangsúlyozták, hogy jelenleg az általuk bemutatott kijelző még csak prototípus állapotban van, ami alapján következtethetünk, hogy a Note hatodik generációjából még kimarad a 4K felbontás.  Egyéb fejlesztés is zajlott a Samsung kijelző-fejlesztő laborjában. Már gondolnak szemünk egészségére is, mivel több kutatás is bizonyította, hogy a kék pixelek fénye káros a szemünkre, ezért kifejlesztette a Bio Blue megjelenítőt, amelynél csökkentették a veszélyes károsító hatását.

bioblue

Ígéretes jövő elé nézünk, ha bekerülnek hétköznapjainkba ezek a továbbfejlesztett megjelenítők. A VR világ is elégedett lesz, ha az Oculus is hozzájut a 4K kijelzők új generációjához, és segítségével javítanak a látványvilágon.

forrás: Upload VR

Vélemény, hozzászólás?