Samsung Gear VR hűtési rendszer fejlesztése otthon II. – hideg fejjel

Szerző:

kiskepÚgy tűnik, hogy a Samsung VR sisakjának túlmelegedése nemcsak a fejlesztői változatnál volt csak jellemző. A VR fórumokon panaszkodnak az újdonsült Consumer VR szemüveg tulajdonosai is a használat közbeni túlmelegedésre. Ennek orvoslására egy újabb hűtési rendszert szeretnék számotokra bemutatni.

A rendszer legnagyobb pozitívuma, hogy bármelyik ma használatos Samsung VR szemüveggel kompatibilis. Emellett minimális alkatrészigénye van, kicsi a súlya és nem kell minden használatkor fel- le szerelgetni. Az előzőleg általam készített VR hűtés legnagyobb hátránya a  nagy súlya.

regi-keret

Az újabb rendszer mindösszesen két műanyag alkatrészből áll. A terveket DarkZone1985-nek köszönhetjük és a Thingiverse oldaláról tölthetjük le, majd 3D nyomtatóval kinyomtatható.

alkatreszek

A bal oldali keretre szereljük fel a ventillátort, a jobb oldalival pedig a sisakhoz rögzítjük az elkészült hűtési rendszert.

egybe_latvany

A tápellátást  5 Voltos külső akkumulátorról biztosíthatjuk. A hozzávaló ventillátor pedig egy processzor hűtőről származik, ami 12 Voltos, a kisebb feszültség hatására lassabban forog, így kevésbé zajos. A telefont könnyű rácsatlakoztatni a sisakra, csak fel kell hajtani a ventillátort és alá tenni, majd visszahajtani a ventit.

felhajtva

A teljes összeszerelésről videót is készítettem:

Sokkal praktikusabb hűtési rendszer a réginél, és még a súya is kisebb. Érdemes rászánni azt a tíz percet  elkészítésére, mert a VR sisak használati idejét jelentősen meg tudjuk nyújtani segítségével.

1 hozzászólás a cikkhez

  1. PDA Fan Club szerint:

    Samsung Gear VR hűtési rendszer fejlesztése otthon II. – hideg fejjel https://t.co/jxGqCaek2w

Vélemény, hozzászólás?