Érkezik az összehajtható Google telefon

Mivel az összecsukható telefonok a következő nagy dolognak számítanak, nem meglepő, hogy a márkák érdeklődnek, hová vezethet minket a technológia, és versenyfutás folyik a piac e (jelenleg) újszerű részének feltöréséért.

Íme minden, amit az összecsukható Pixelről tudni kell. Egyelőre nem érkeztek javaslatok arra, hogy milyen nevet kapjon a Google összecsukható készüléke.

Jelenleg nem tudni, hogy mi lehet a neve. A Google Pixel Fold szépen cseng, de a Google Pixel 6 Foldnak megvan az a kínossága, amit a nagy márkák termékelnevezésétől elvárhatunk.

Összecsukható Pixel megjelenési dátum

2021 negyedik negyedéve javasolt, Lehet, hogy 2022

Több pletyka is arra utal, hogy a Google 2021 vége felé szeretne piacra dobni egy összecsukható készüléket. 2020 decemberében Ross Young a DSCC-től – aki elég jó hírnévvel rendelkezik a közelgő kijelzős lépésekről szóló jelentésekben – azt sugallta, hogy 2021 második felében láthatunk valamit a Google-től.

Még régebben, 2020 augusztusában a 9to5Google egy belső dokumentumszivárgásról számolt be, amely egy Passport kódnevű, összehajthatóként kiemelt készüléket igazított 2021 negyedik negyedévére tervezett bevezetéssel. 2021 júniusában aztán azt állították, hogy a kijelző gyártása októberben kezdődik, és teljesen összeszerelve szállítják majd a Google-nek, hogy az év végéig piacra dobhasson egy telefont.

A Google általában a Made by Google hardveres eseményen jelent be készülékeket. Úgy tudjuk, hogy a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro október 19-én egy eseményen lesz bejelentve, de nem tudni, …

Hogyan csinálj screenshot-ot Mac-en?

Millió oka van annak, hogy képernyőfotót – más néven screencap vagy screengrab – készítsen, még Mac számítógépen is.

A képernyőfotóval pontosan megörökítheti, amit a MacBook vagy iMac képernyőjén lát, akár saját maga számára, hogy később hivatkozhasson rá, akár hogy megossza másokkal. Képernyőképet készíthetsz egy képről, egy weboldalról, egy táblázatkezelőről, egy mappáról, amit csak akarsz. Ez egy nagyon praktikus funkció, amelyet őszintén szólva naponta több tucatszor használunk, akár egy teljes képernyőt, akár csak egy ablakot vagy annak egy részét szeretnénk megörökíteni.

Még azt is megváltoztattuk, hogy a képernyőképek hova mentődnek a laptopunkon. Itt van minden, amit a képernyőképek készítéséről tudnod kell Macen.

Hogyan készítsünk képernyőfotót a Macen

Kétféleképpen készíthetünk képet a teljes képernyőről, a képernyő egy részéről, illetve egy ablakról vagy menüről: Billentyűparancsok vagy a Screenshot alkalmazás segítségével. Mindkét esetben a képernyőkép készítése után, ha a képernyő sarkában megjelenik egy miniatűr kép, akkor arra kattintva szerkesztheti a képernyőképet. A képernyőképet másolhatja is, hogy máshová illessze be – csak tartsa lenyomva a Control billentyűt, miközben elkészíti a képet.

A teljes képernyő rögzítése

Ha a teljes képernyőről szeretne képernyőfotót készíteni, tartsa lenyomva ezt a három billentyűt: Shift, Command és 3.

Alternatívaként használhatja a Screenshot alkalmazást is. Nyomja meg a Command + Shift + 5 billentyűkombinációt a megnyitásához, majd válassza ki a menüből a Teljes képernyő rögzítése opciót. A Képernyőfotó alkalmazás menüjében is megjelenik …