Érkezik az összehajtható Google telefon

Mivel az összecsukható telefonok a következő nagy dolognak számítanak, nem meglepő, hogy a márkák érdeklődnek, hová vezethet minket a technológia, és versenyfutás folyik a piac e (jelenleg) újszerű részének feltöréséért.

Íme minden, amit az összecsukható Pixelről tudni kell. Egyelőre nem érkeztek javaslatok arra, hogy milyen nevet kapjon a Google összecsukható készüléke.

Jelenleg nem tudni, hogy mi lehet a neve. A Google Pixel Fold szépen cseng, de a Google Pixel 6 Foldnak megvan az a kínossága, amit a nagy márkák termékelnevezésétől elvárhatunk.

Összecsukható Pixel megjelenési dátum

2021 negyedik negyedéve javasolt, Lehet, hogy 2022

Több pletyka is arra utal, hogy a Google 2021 vége felé szeretne piacra dobni egy összecsukható készüléket. 2020 decemberében Ross Young a DSCC-től – aki elég jó hírnévvel rendelkezik a közelgő kijelzős lépésekről szóló jelentésekben – azt sugallta, hogy 2021 második felében láthatunk valamit a Google-től.

Még régebben, 2020 augusztusában a 9to5Google egy belső dokumentumszivárgásról számolt be, amely egy Passport kódnevű, összehajthatóként kiemelt készüléket igazított 2021 negyedik negyedévére tervezett bevezetéssel. 2021 júniusában aztán azt állították, hogy a kijelző gyártása októberben kezdődik, és teljesen összeszerelve szállítják majd a Google-nek, hogy az év végéig piacra dobhasson egy telefont.

A Google általában a Made by Google hardveres eseményen jelent be készülékeket. Úgy tudjuk, hogy a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro október 19-én egy eseményen lesz bejelentve, de nem tudni, hogy a Google ugratni fog-e egy összecsukható telefont is.

Jelenleg minden jel arra mutat, hogy a Google 2021 vége felé dobja piacra az összecsukható készüléket, bár volt már szó arról, hogy 2022-re halasztják, és 2021-ben említik. A késleltetési pletyka óta azonban a megbízható kiszivárogtató, Evan Blass azt állította, hogy 2021 szeptemberében még mindig sínen van a készülék 2021-es megjelenése, szóval drukkoljunk.

Pixel Fold dizájn dizájn

Arról egyelőre semmi sem szólt, hogy milyen dizájnt kaphat ez a készülék. Nem szivárgott ki semmi, nincsenek pletykák és nincsenek javaslatok – de láttunk néhány szép koncepciós renderelést.

Nem tudjuk, hogy kagyló vagy könyv stílusú összecsukható készülékről van-e szó, bár a kijelző pletykált mérete arra utal, hogy könyv stílusú lesz, hasonlóan a Galaxy Z Fold modellekhez.

Az biztos, hogy az Android szoftveres változásai nagyobb támogatást nyújtanak az összecsukható telefonokhoz és a nagyobb méretű készülékekhez, így logikusnak tűnik valami, ami elég nagyra hajtogatható.

Kijelző

7,6 hüvelykes AMOLED, Samsung Dispaly, 120Hz, LTPO
Minden összecsukható telefon esetében nyilvánvalóan a kijelző a központi elem. Erről van egy kicsit több információnk, 7,6 hüvelykes méretről számoltak be.

Úgy gondoljuk, hogy a Samsung Display fogja szállítani ezt a rugalmas AMOLED panelt, és ebben a méretben – ez megegyezik a Galaxy Z Fold 2 méretével – úgy gondoljuk, hogy ez inkább egy könyv stílusú hajtogató, mint egy flip telefon. Úgy gondoljuk, hogy in-folding lesz, azaz a behajtott kijelző a készülék belsejében van.

Azt is mondták, hogy a kijelző egy LTPO kijelző lesz, és 120 Hz-es frissítési frekvenciát kínál majd, ami szintén megegyezik azzal, amit állítólag a Z Fold 2 utódján, a Galaxy Z Fold 3-on is gondolnak.

Ezen túlmenően nem sokat tudunk. Felbontásról, külső kijelzőről vagy bármi másról nem esett szó.

forrás és további információk: Where is Google’s foldable phone? Everything we know so far – The Verge