Így leszel még jobban hallható a videóhívások közben ezzel az iPhone-trükkel

Az Apple számos funkciót jelentett be, amikor 2021 szeptemberében kiadta az iOS 15-öt, köztük a FaceTime videohívó alkalmazás számos fejlesztését. Amellett, hogy a FaceTime-ot a FaceTime Links révén végre kiterjesztették az Android és PC felhasználókra is, az Apple bejelentette a SharePlay nevű funkciót, és bevezette a Spatial Audio technológiát az alkalmazásba.

Ez azonban nem volt minden. Az iOS 15 frissítéssel a Voice Isolation és a Wide Spectrum is bekerült a FaceTime-ba, az előbbivel jelentősen jobb hangzás érhető el a videohívások során.

A Voice Isolation egy gépi tanulási funkció, amely blokkolja a környezeti zajokat, és kiemeli a hangodat, így az szuper élesen és tisztán szólal meg. A Wide Spectrum eközben a környezeti zajokat erősíti. Lehetőség van a kettő közötti váltásra, de a beállítást nem olyan könnyű megtalálni, és itt jövünk mi a képbe.

Így kapcsolja be a Hangszigetelést, hogy hangja jobban szóljon a videohívások során, legyen szó FaceTime-ról, Zoomról, Facebook Messengerről vagy más, harmadik féltől származó alkalmazásról, például a Teams alkalmazásról.

Hogyan kapcsolja be a hangszigetelést iPhone-on, hogy hangja tisztább legyen a videohívások során?

A Hangszigetelés nem a legkönnyebben megtalálható beállítás. Az iPhone vagy iPad legtöbb trükkjével ellentétben, ahol a Beállításokban módosítasz valamit, a Hangszigetelés egy kicsit rejtettebb. Íme, hogyan találod meg a Hangszigetelés beállítást, és hogyan kapcsolhatod be.

Nyissa meg a FaceTime alkalmazást az iPhone-on

Az iPhone jobb felső sarkából lapozz lefelé, ha Face ID-s modellről van szó, vagy az iPhone SE (2022) aljáról lapozz felfelé a Vezérlőközpont elindításához.
A jobb felső sarokban van egy “Mikrofon mód” nevű csempe.
Koppintson erre a csempére, és válassza a “Hangszigetelés” lehetőséget.
A hangszigetelés alapértelmezés szerint be lesz kapcsolva a következő videohívásodnál, legyen az FaceTime, Facebook Messenger, Zoom, Microsoft Teams vagy Google Duo.

Hogyan kapcsolja be a Széles spektrumot iPhone-on a háttérzaj erősítésére?

Ha a hangod hangosításának ellenkezőjét szeretnéd elérni, és valójában azt szeretnéd, hogy a háttérben lévő környezeti zaj legyen a középpontban, bárhol is vagy, bekapcsolhatod a Wide Spectrumot. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

  • Nyissa meg a FaceTime alkalmazást iPhone készülékén
  • Az iPhone jobb felső sarkából lapozz lefelé, ha Face ID-s modellről van szó, vagy az iPhone SE modellek aljáról lapozz felfelé, hogy elindítsd a Vezérlőközpontot.
  • A jobb felső sarokban van egy “Mikrofon mód” nevű csempe.
  • Koppintson erre a csempére, és válassza a “Széles spektrum” lehetőséget.
  • Mire van szükségem a hangszigeteléshez és a széles spektrumhoz?
  • A Hangszigetelés és a Széles spektrum funkcióhoz az iOS 15 vagy újabb, az iPadOS 15 vagy újabb és a macOS 12 Monterey vagy újabb operációs rendszert futtató készülékekre van szükség.

A funkciókhoz A12 Bionic vagy újabb chipre van szükség. Ez azt jelenti, hogy a Voice Isolation és Wide Spectrum funkciók eléréséhez a következő készülékek valamelyikével kell rendelkezned:

iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 Pro
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 11
iPhone XR
iPhone XS Max
iPhone XS
iPhone SE (2020)
iPhone SE (2022)
iPad Pro (ötödik generációs vagy újabb)
iPad Air (harmadik generációs vagy újabb)
iPad (tizennyolcadik generációs vagy újabb)
MacBookok (2018-as vagy újabb)