Nem lesz több Android frissítés a Samsung Galaxy S9-re.

A Samsung csendben megszüntette az Android-frissítések támogatását a Galaxy S9 okostelefonon, valamivel több mint négy évvel a telefon kiadása óta. Korábban negyedévente kapott frissítéseket az Androidhoz, de ezek már nem garantáltak.

A legjobb okostelefon: Teszteljük, értékeljük és rangsoroljuk a megvásárolható legjobb mobiltelefonokat
Arról, hogy a Samsung mely telefonok támogatásán dolgozik aktívan, itt kaphatsz képet, ha megnézed a folyamatos biztonsági frissítések nyomon követését, és mint látni fogod, a Galaxy S9 és az S9+ is hiányzik a listáról, ezt a legutóbbi változást a Droid-Life szúrta ki.

Ezek most az idő vasfogának lesznek kiszolgáltatva, ami a legtöbb telefon esetében előbb-utóbb bekövetkezik, bár a négyéves élettartam nem a leghosszabb idő, tekintve a mobil operációs rendszerek biztonsági frissítéseinek fontosságát.

A Samsung potenciálisan egy kicsit végigsöpörte a biztonsági frissítések listáját, mivel a Galaxy S10 is lecsökkent a negyedévente érkező frissítésekre, ami arra utal, hogy ez is fokozatosan kifutóban van.

Ez egy olyan játéktelefon, amelyet az alapoktól kezdve a lehető legjobb teljesítményre terveztek.

Persze, ha még mindig boldogan használod a Galaxy S9-et vagy S9+-t, ez nem jelenti azt, hogy hirtelen kénytelen vagy félretenni és készpénzt költeni egy új telefonra – csak azt jelenti, hogy a jövőben talán érdemes egy kicsit jobban odafigyelni a kiberbiztonságra, mivel a Samsung már nem fog olyan aktívan segíteni ezen a fronton.